Posts

Showing posts from August, 2011

ramadhan akaan pergi....datangnya syawal...

Image
salam....aku rasa agak lama laa kau x post smthing kat blog....dsbbkan x dak msa....(oo tdoq ang ada masa lak....haha)

hmmm ari ni ari last umat islam berpuasa ......rasa sedih plak....tp dlam masa yg sama.....x sabaq nak smbut raya.....haha...

alhamdulillah smalam aku dpat wat trawikh for the last time....satg pukoi 7.30 bkak posa yg last plak....

hmm dksmpatan ni aku nak ucapkan.....slamat ari raya aidilfitri....maaf zahir dan batin.....kpada smua bloggers yg dknali mahupun tdak.....

smoga kta smua dpat brjmpak lg ramadhan taun dpan.....dan jgak smoga ibadat ramadhan kali ni dpat dtrima ALLAH S.W.T...amin....

ok aa....takat tuu dulu utk kali ni....salam.....


asnida... 

solat sunat witir

salam...pa habaq???rasanya dah lama aku x post entry kat blog....hmm bsa la pnat......nih pown mngagahkan jgak diri aku untuk mng'post' smthing ke blog yg x sbrapa nih.....haha

cam na posa......????pjam clik pjam clik dah 111 hari dah.....hmmmm sat ja dah nak raya n saat2 ni amat dtngu tunggu oleh golongan jin.....sbb tme lpas ramadhan  nih dpa bbas sblum kmbali diikat dalm masa 11 bulan lg.....hmm...

hmm ari ni aku nak ckap psai slat sunat witir...msti ampa smua taw kan solat sunat witir tu apa......

solat sunat witir tu solat sunat dikira sbgai pnutup laa bg smua solat utk hari tuu
utk pngtahuan ampa smua......sbnaqnya solat sunat witir nih wajib lpas abeh solat tarawikh......x kra laa ampa wat 8 rakaat ka 20 rakaat ka.....mmg wajib....
sbb kdudukan solat sunat witir nih adalah dibawah solat fardhu.....maknanya taraf kwajipan dya tuuu penting slpas solat 5 waktu yg kta mmg wajib buat tuuu....

kalau ikowt mazhab hanafi kna lakukan 3 rakaat skali gus tp kita kan ikowt mazhab sha…

aweSome Najwa Latif.....:)

Image
salam.....
hmm ok ari ni aku nak story the morie psai najwa latif....
serious ckap lately aku mmg bnyak follow prkmbangan dya...anyway umoq dya sma ngan aku.....haha ....16 thn.....

tapi srious aaa mmg superb aa dya nih....aku buat akaun utube smata-mata nak subscribe dya....n aku dah follow blog dya..... najwa latif

ksian jgak kat dya .....ada org yg snggup bnci dya....hmpa yg dok bnci sngat dya nih apa psai....dah x dak kja laen dah......ampa ingat org ska sngat aaa kat ampa,hah?????

tp serius ckap aku mmg ska sora dya.....(biasa laaa org lahir 1995 ni mmg sora sdap....haha ....prasan)

dya ni pown come gak...mmg kat fb aku asal tgk video dya jaaa msti share....entah rasa best cam na tah....




aku harap dya tros sukses n wat bodo ja kat owg yg dok kata kat dya tuuu....tp kalu kutukan tu mmbna apa salahnya ambik....

ok aaa smpai ni dulu post aku tuk kali ni....
salam....
asnida.....