Posts

Showing posts from October, 2011

bad week.... :(

hmm assalamualaikum....hmm lama aku rasa aku x update blog...dah bersawang dah....mana x nya aku sbok gla kowt minggu lpas.....

aku kata sbok tu sbb ayah n adek aku masok ospital...sbb dmam denggi...alhamdulillah dah kluaq ospital dah...tp bla kluaq kna minum ayaq banyak aa... sbb nak ganti blik sel darah merah yang kuman tu makan....ksian gla....

aku pown skrang ni dah rasa satu mcam jaa...btok2,selsema....mayb demam selsema kowt .....aku hrap x kna dmam durjana tu aa....

ok aa aku stop takat tu dulu.....
nak mandi n smbahyang dulu... stg kementerian nak smboq ubat nyamok kat dlam umah.....salam...

asnida

membaca..

Image
salam....hmm artikel nih kluaq kat newspaper dah lma....tp sja aku nak sharing2 ...

ok aku da bca....ungku aziz (org pnting malaysia..)  ada ckap yg rakyat malaysia nih krg membca...kalau mmbaca pown utk peksa ,bkaan utk hobi or amalan....
btol jgak apa yg bliau kta...sbb aku pown msok gak dkalangan org2 tuu....kdg2 jaaa kalau rajin nak baca buku ,baru baca....



tpi yg pliknya aku nih jnis yg x ska bca novel....ada la penah try tapi x bleh p aa.....dulu buku pts yg kanak2 tuu aku bca laa jgak...tp skrg tgk pown...wat x reti jaaa....haha
aku bnyak bca buku agama....serious x tpu or nak riak....tp mmg ska btoi....

p library sk jaa msti p rak buku agama dulu...org pompuan lain bla msok library jaa serbu rak novel...tp aku jnis lain skit.....:)

tp aku rsa budaya membaca nih msti dipupuk dari kcik...bg bla bsaq nnt dpa nih ska gla bca...bak kata ppatah mlentur buluh biarlah dari rebungnya....mcam mnabung jgak aa...kta msti ajaq bdak2 kcik nih mnabung dari kcik...


ok aa aku caw dulu....salam…