Posts

Showing posts from January, 2013

salam maulidur rasul...

Image
assalamualaikum...

sollahu'ala muhammad solahhu'alai wassallam...

allahuakbar....:)

alhamdulillah hari ni kita umat Islam berpeluang utk sambut maulidur rasul....

maulidur rasul nih hari apa...ok maulidur rasul ataupun yg org kedah pangge maulud nabi nih hari kelahiran Nabi Muhammad S.A.W ...12 rabiulawwal setiap tahun mesti kita akan sambut...
sebagai memperingati hari kelahiran nabi dan seterusnya untuk memperingati pengorbanan rasul junjungan kita memperjuangkan syiar Islam ke seluruh pelusuk dunia...so mai la sama2 kita memperingati jasa dan pengorbanan baginda yg amat besaq tu...

sepatutnya kita mesti bersyukur dapat lahir dalam keadaan kita beragama Islam..tapi aku pelik btoi dgn org Islam yg sanggup tukaq agama....sbb apa..sbb kononnya terikat dgn agama Islam...

weyh Islam tu dah cukup indah dah...apa yg dya larang tu mmg cukup elok dah...contohnya sbb apa dilarang kita makan babi..sbb dalam daging babi tu ada satu jenis kuman yg tak akan mati kalau kita masak lama mana…

kejayaan pelajaran..

assalamualaikum...

aku sure,yakin.pasti tepat dan padat semua org nakkan kejayaan kan...gitaw aku sapa tak maw....
hahahaha

nak capai ssuatu kejayaan bukan senang,right??

yup mmg btol tapi kejayaan tu akan datang kalau kita usaha...btol kan...
bermulalah dari UPSR,PMR,SPM and exam sem...kerja...semua tu perlukan pengorbanan untuk berjaya...
pengorbanan dari bnyak segi lah....
dari segi duit,reta merdak harta benda ,masa, minyak keta mcam2 la...

aku rasa pasal kejayaan nih aku pernah gagal sekali...and aku tak maw bnda tu berulang lagi utk SPM aku nih...

tapi masalahnya bolehkaa aku tebus balik apa yg aku  tak dapat waktu PMR dulu...PMR aku just 7A 1B...ok la tu kan...tapi masalahnya mak ngan abah nak aku straight A...tapi aku x dpat...on the other side mmg aku bersyukur...ada org 2,3 A ja...but on the other side aku rasa kecewa gila kot....

kawan2 pakat dapat 8A ...aku??7A...tapi skrg aku redha...mungkin Allah nak bg aku rezeki bnyak tu ja...setimpal la kot ngan usaha aku....

aku moho…

sayang kawan :)

Image
assalamualaikum...

dok tgh mncari ilham nak tulis apa kat blog...tiba-tiba tajuk nih yang terlintas kat kepala hotak aku nih...

KAWAN aka FRIENDS

uii cam hapa lagi...*ada aku kesah...

aku sayang kawan2 aku...*awat ayat skema sngat nih..

kawan...ada ja kat mana...x terlalu over kalau aku cakap berlunggok or bersepah..semua org boleh jadi kawan pa utk seseorang...

lebih daripada kawan pon boleh...huahuahua... *tapi dah bila lebih dari kawan tu jgn lebih lebih....take the responsibility and troskan ke fasa strosnya...jgn sia-siakan anak org.. *peringatan utk sang lelaki...

mak selalu cakap" kawan...hmm time snang mai la cari kita,time susah ..susah sngat nak ada ngan kita..tu lah kawan.." so mak selalu pesan nak pilih kawan elok elok....

tapi pesyen aku nih payah sikit nak cari kawan...aku x suka tgoq orang...tapi aku x berlagak ok...
cuma mulut nih tiba-tiba terkunci ...tapi believe me kalau ampa mai tgoq aku elok-elok...aku akan jadi bnyak mulut tros...

ingat hah bukan berlag…

rindu dan sepi...~~

assalamualaikum...

tajuk post cam saspen ja..hehe..

x da la..actually nak crita kesepian dan kesunyian yg melanda diriku ini..mmndangkan aku x dak bf...hahahaha....*perlu ka hg cerita...

ok ok..
adik adik semua dah msok hostel...pakat pi sekolah habis..smk agama sik..
so tinggallah aku ,mak,abah kat rumah..abah sndiri pon ckap sunyi depa dua tak dak..so my feeling tu mcam matching lah ngan abah kan...anak abah...hahaha...anak mak gak..tak dak mak abah,tak dak la aku kat dunia nih ha...

and guess what abah nak p melawat depa..tpi niat tu dbatalkan sbb mak kta bru 3 hari lpas hantaq dpa p asrama... lgpon adik sbok ngan orientasi...tirah maybe sibok ngan klas tmbahan...

tapi sakan jgak la depaa dua nih...tak dngaq habaq apa lagi...tak tepon pon....amboii ...tepon la woiii...rindu laaa...

dah  tak dak sapa dah kat rumah yg aku nak ngusik smpai nangis..yg aku nak berebut laptop..yg aku nak jerkah smpai dngaq mana hala...yg aku nak buli sroh basoh baju kalau aku sidai or vice versa...yg aku…

not jobless anymore..:) hooray...

assalamualaikum....

i;m not jobless anymore..haritu merungut sngat kan ..tak dak kerja laa apa la..skrg smpai tak larat buat dah..semua berkaitan dengan taip menaip...tolong mak aku kerja tabika dia...

satu tugasan dah siap...nih menanti lg satu tp td mak yg mana merangkap majikan aku bg lagi satu..so terima ja la..money ~~~money~~~....

org kan selau kata tolong mak pak biar ikhlas ..jgn harapkan balasan ..yes aku tau..tpi....aku perlukan wang weyh wang...dunia sekarang nih kan wang segala galanya...org snggup bunuh membunuh dsebabkan wang...tp aku tak dak la niat smpai nak membunuh bagai...tapi kira ok lah..aku x mntak bnyak...dlam 100 lebih ja...tu pon nak guna duit tu utk bnyak bnda..novel..makanan..etc...hahahaha..:D

nak sngat beli novel setia hujung nyawa tu...baca sinopsis mcam best... nasib harga tak mahal RM19.90..

i;m in love with zain hakimi...:)
*bukan bf tp watak dlam tu la...jgan pikiaq ke lain plak..hahaha....

oklah...caw cin caw dulu...ada kerja perlu ditaip yg mana mem…