rindu dan sepi...~~

assalamualaikum...

tajuk post cam saspen ja..hehe..

x da la..actually nak crita kesepian dan kesunyian yg melanda diriku ini..mmndangkan aku x dak bf...hahahaha....*perlu ka hg cerita...

ok ok..
adik adik semua dah msok hostel...pakat pi sekolah habis..smk agama sik..
so tinggallah aku ,mak,abah kat rumah..abah sndiri pon ckap sunyi depa dua tak dak..so my feeling tu mcam matching lah ngan abah kan...anak abah...hahaha...anak mak gak..tak dak mak abah,tak dak la aku kat dunia nih ha...

and guess what abah nak p melawat depa..tpi niat tu dbatalkan sbb mak kta bru 3 hari lpas hantaq dpa p asrama... lgpon adik sbok ngan orientasi...tirah maybe sibok ngan klas tmbahan...

tapi sakan jgak la depaa dua nih...tak dngaq habaq apa lagi...tak tepon pon....amboii ...tepon la woiii...rindu laaa...

dah  tak dak sapa dah kat rumah yg aku nak ngusik smpai nangis..yg aku nak berebut laptop..yg aku nak jerkah smpai dngaq mana hala...yg aku nak buli sroh basoh baju kalau aku sidai or vice versa...yg aku nak buli sroh ambik itu ini....yg aku sroh tolong aku masak...yahh dan yg paling PENTING tak dak dah la org nak perabih makanan yg aku masak..(bak kata adik koeyteow selut and nasi goreng tambi) ..skrg mak ja lah tolong perabih..abah dah tak mau dah..sbb aku masak bnda yg tak kena ngan selera and tekak  dya...contohnya sphagetti,macaroni...tp abah makan kalau aku wat nasi ka mee ka koeyteow goreng..pokoknya yg org melayu selau makan...mak ok ja..asal tak pedas...*mntg2 ada tok aku cina so pedas skit x brapa mkan sngat...

sedih tak cita aku...sedih la weyh....dah la kakak ada sorang pon dok jauh nalekk..johor nuh ha...naseb aku tgah tunggu result kalau tak mmg abah ngan mak honeymoon dua org la..tiap -tiap hari dating dua...hehehe...

insyaallah kalau aku dpat matrik or U (doa-doakanlah ya) mak ngan abah pon bermulalah kehidupan mcaam muda-muda blik sblum kak aku lahir....

anak-anak balik,mmg Allah ja lah yg taw btapa happynya abah ngan mak....tp bila anak-anak nak blik..msti abah ckap.."emm dah pakat nak blik dah...dri ramai tinggai kami ja"...

tpi x palah p ja lah belajaq ..tuntut ilmu...ilmu Allah sekaligus ilmu dunia...insyaallah...
so good luck utk adik-adikku di sana...moga Allah permudahkan urusan hampa dua..amin...

dah dah cukup..mata dah bertakung ayaq mata dah...salam..

asnida :)







Comments

Popular posts from this blog

Tanggungjawab dan Pengalaman

Rasa

Kenapa pilih biologi ??