Posts

Showing posts from September, 2011

sifat yg perlu dikikis dlm diri

salam....
perlukah kta canang  ngan apa yg kita ada.....then story abeh  satu taman ...
contohnya sorang pak yg canang abeh psai  ank dya....ank dpat wat cucoq udang pown kecoh gla....blah la weii....kalau mcm tuu pak aku pown  x larat lah nak canang kta aku reti msak mcm2....(haha....takat2 bnda2 grg ja laa...gulai x dak reti maaa......msti smua org ckap pergh ang pown canang gak ....tp masalahnya mmg cam tuu pown situasinya....canang mrata...)

seriously x malu ka ngan tindakan ampa tuu....x rasa ka org akan pikiaq pergh annoying gla dya nih....even aku yg dngaq cta nih pown rsa annoying gak....serious haih ckap x tipu.....

then yg kdua ....bkan aku nak kutuk org kita ...aku pown mlayu gak...tp sikap dengki tuu mcam x bleh nak kikis dari diri...kalu ang dngki pown...brsainglah cara yg sihat walafiat....jgan dok dengki jaa mmnjang then sbbkan sikap yg disuntik oleh syaitan laknatullah nih ...ampa jd terputus plak persahabatan ngan org yg ampa dngki nih.....sbbnya ampa smua dah x leh t…

retirement of best teacher in smk ibrahim

Image
salam....

hmm pagi td kat sk warga smkibrahim smua sdih sbb kmi akn khilangan sorang ckgu cina yg mmg sporting abeh aaa.....


sir lye mon soon
dya ckgu bola tampaq....cekang gla kowt even umoq dya dah msok 58 thun.....mmg dya x ajaq aku...tp aku dpat rasa khilangan dya sbb bla kmi smua greet dya x kiralah pagi ka tngahhari ka ptg kaa....msti dya akan jwab "gud morning young lady or utk laki of course aaa young man.....

huhu sdih dya dah nak pencen...tp aku tabek abeh aaa anak dya dua2 brjaya...sorang dpat jd pakar mata ,sorang akauntan...

wktu pg td mmg agk mriah gak aaa....dya steady jaaa

rmai gak yg bg adiah kat sir....panitia mate of course bg aaa sbb sir nih ngajaq mate form 6....pling pnting dya wat buku teks mate f6...n gubal soalan m3 stpm....





apa2 pown aku akan ingat ayat greet dya tuu.....huishh bla pikiaq blik lma gak aa dya ngajaq kat ibrahim....25 tahun kowt.....suku abad la kiranya.....
hmmm ok aa caw dulu...nak tgk drogba n rooney kay u tube....ok salam....
asnida:)

no aedes no dengue....

Image
salam....
klmarin tntba ada van jabatan ksihatan mai...then dpa wat pngumuman kata 6.15 nnt nak wat smburan nyamuk ....abh kta smburan nih pling besaq sbb kalu abh x slap mlibatkan 10 lorong ....perghhh gila skit jaaa...

lg pown rmai yg kna suspect denggi kat tman aku nih......hmmm.....nyaamok2.....

dlam pukoi 6.10 cam tuu aku n jiran2 aku pown kluaq aaa dri umah....yg mak aku nih bila beliau dngaq bunyi motor mesin smboq tuuu bru bliau kluaq....syg nak tinggai nikita....haihhh......mak2....

yg aku nih pnya x malu bwak kluaq kamera....hahaa.....alasannya sbb nak boh dlam blog tntg prkmbangan taman...haha......:)

(van ksihatan bakaq arang...jauhnya ampa mai....)
(pak cik nih dok amek data bpa residents yg x bkak pntu umah utk wt smburan dlm umah.....)
(ok sila lah msok p.cik.....smboq bnyak2 skit nnt mlam dpat saya tdoq dngan aman tnpa gangguan si mok)
(laaa p. cik dah nak kluaq....smboq la g......saya suka,saya suka....haha)
(sampai dlam smak pown dpa smboq laaa)
(smburan terakhir...pergh y…

katak oh katak......

Image
salam...hmm mnggu ni mnggu pling gmpak aaa bg bdak klas sains......dan mggu bdak sains jd kjam dan x brhati prut....haha

mngsa trbaru kami adalah cik katak yg baru nak mrasai nikmat idop d dunia...haha.....tima kaseh bbnyak aa cik katak.....syg ang......

tp dalam org dok excited nak wat pmbdahan.....ada laaa kwan aku sorang nih bleh x mai sk.....fobia pnya pasai ngan katak.....

seriously aku ckap aku pown gli gak.......tp bla dya pngsan lpas dilalikan dngan chloroform....aku brani jgak laa pgang tp pgang dgan tngan yg bralaskan glove gtah(busuk gla kowt glove tuu)

(katak :  tlg2....manusia nak bnoh aku!!! Manusia : ada kmi ksah ...asalkan kmi puas ati...haha(evil laugh))
 (aaaa tdak!!!!tlong!!!!)

(huhu tangan dan kakiku  luka ditusuk pin......btapa kjamnya ampa smua....)
(hmm  aku rasa aku mati syahid dah nnt....tp cam na nak mati syahid aku mati mata trbliak......mati x dak iman....huhu....sob sob)
(mari!!!!kta jalankan operasi!!!)
group aku dpat group trbaek kowt....jgan jeles....haha.....…

rayaku.....2011

Image
salaam....
hmm aku rasa  x trlambat lg kowt aku nak ucap slamat ari raya aidilfitri...maaf zahir dan batin even aku dah pnah wish.....x pa la ulang bnyak2 kali...haha

hmm ari ni aku nak story psai ari raya aku.....

aku ngan family braya kat sini ja.....lpas smbhyg raya n ayh aku p umah kwan dya ...br kmi blik kaampong.....p braya umah pak n mak menakan aku.....

tp kmi trpaksa blik awai skit sbb mlm tu ayh aku kna kja.....esk tu and the next 5 days baru beliau cuti.....so bru bleh brjalan mrata2...

lg best plak....kak aku blik raya kali ni.....duit raya x dpat bnyak pown ....dlam umah saja dah bleh kutip rm 80 sbb mak bg 30,abh 20 n kak aku 30.....p braya umah org pown dpat rm 30 jaaa.....cput gla.....tmbah2 bla kja nnt satu sen pown x dpat........lg2 laaa kalu dah kawen...kna wak kluaq duit plak bg kat bdak2 kcik....aku ni dah la stai kdkut skit.....haha:)

ok aa sblum aku caw cin caw ni ada la skit pics utk dilihat brsama....haha....

 (kuih raya umah aku......pling favourite aku almond…