Posts

Showing posts from July, 2011

Ramadhan menjelma

Image
salam...

hmmmm....mnggu cuti ni aku lalui dengan best skali...sbbnya kak aku yg dok joho tu blik utk smbot ramadhan yg akan menjelang x lama lg nih......hmmm tapi nnt dya blik p joho blik...kja......tp jgn rsau bcause on this coming 25 ramadhan she will come back to kedah for celebrating raya with the whole family.....yihaaa!!!!!=)

emm ampa smua dah abeh dah ka posa gnti....aku taw ada yg x abeh lg ...so that's means ampa kna bayaq fidyah n ganti blik posa tu 2 kali ganda laaa......emm sbb tu laaaa kalu ada yg kna ganti jaaa msti mak aku gtaw ganti siap2 wktu posa 6 tuuuu(bulan syawal but not on the first day raya....)..tp kalu kna ganti lbih tuuuu smbg jaaa laaa......sbb nnt bla start sk nak posa x larat n kalut lg......

kalu ampa smua nak posa lg...hmm dah x leh dah sbb esk dah hari syak (haram posa)....

dkat sk aku ada la tnya kngkwan bapa ari lg kna ganti...ada yg ckap 9.7,8,3 hari...serious x tipu aku ckap aku takowt dngaq dpa x abeh lg padahai blan posa dah nak dkat...tu sbb…

mitos snggugut....hmmm.....

salam.....hmm ari ni aku nak tlis pasai satu mitos ....

hmm bru2 ni aku ngan kwn2 aku ada smbg....tba kwan aku bkak cta psai snggugut.....hmm ok buat ampa yg x taw snggugut nih masalah pompuan tiap2 bulan....tp ada jgak x pnah kna,......

ampa smua nak taw ak kwan aku wat kluaq mitos yg entah dktahui kbnaran dia sjauh mana bnda 2....

dia ckap dya pnah dngaq sapa yg ada snggugut ada binatang/haiwan dlam prot dya...aku glak aaa.....hmm toi ka dya nih.....dya kta tu sbb sapa yg mngandong akan gugoq ...tu sbb bnatang tu mkan ank dya....

ok fine cta ni pown bkan dya yg cta ...tp ada owg cta kat dya...

msti ampa smua pikiaq org yg bwak kluaq statement nih msti cam apa dya ni kan.......sbb ajal maut jodoh prtmuan smua trltak kat tgn ALLAH.....

then aku blik tnya mak aku psai kbnaran mitos ni...mak aku kta x ...sbb faktor snggugut tu sbb kitaran haid yg x bapa nak btoi ...lgpown sel darah brgumpal cam na tah....sbb tu bla snggugut ja...dnasihatkan tuam or mnum air suam or brtungku.....sbb akti…

fiesta k0Ku...

Image
salam....
hmm ari ni nak story skit pasai fiesta koku sekolah aku yg berlnsong kmarin,27/7.....emm ok la ....x la boring sngat...tp ada gak aa moment yg drasakan bgitu mmboringkan......tp ari tu aku truja gla...hehe....

hmm ari tu brmula dgan kawat masok unit uniform ke pdang.....then abeh tu p tlg ckgu rohani kat bilik masakan .....sbb klab kh bkak grai ...juai muffin n jagung rebus.....serious banyak gla grai...ada yg juai sate....juai ayaq,nasi pie...emm macam2 laa....



then start koi 2...aku ada prtndingan hias kek ...kek kami x la lawa ,cun cam kek org lain....tp skadar utk suka2 msok tu......






ada la kwan aku nih msok prtandngn kukoq nyoq ...pergh 1 1/2 bijik kelapa dya dpat habiskan dalm masa bapa minit tah.....org laen 1/2 biji pown x smpai...myb sbb dya rajin tlg mak dya kukoq nyoq kowt tu sbb laju...hehe.....
lpas dah siap kmas smua.....wktu nak p surau smbahyg...trjumpak....ANWAR HADI.....aka anakpakman.....hehe..... smpat g amek gmbaq ngan dya.....hehe....
(cuba untuk mncapai …

friends till die

Image
salam....haha....ari ni aku nak cta psai kwn2 baek aku...

slalu ada dngaq masalah ssama kami.....
share problems &gtaw how to solve the problem.....
brglak ktawa skali.....sdih pown skali.....p tndas skali.....staybck skali......

mcm2 aaa aktiviti kami.....

(ganas ak??? haha) first ,kwn baek aku ....nih aaa aimi......

-dya nih kalu sdih ....jlan ltak smut tpi pown smut jlan laju lg.....haha....sorry mi.....rajin share cita ngan dya.....naek bas p sk skali.....pling rapat ngan dya aaa....


-nih fatin......dya nih knkdg over skit...tp stai dya ksah...lntak aaa.....hdup dya bkan hdup org.....haha......klas agama skali.....pj skali.......bnyak story gak.....



-nih syauqina......dya ni pot pet skit...(mulut banyak).....haha......knkdg hyperactive (bkan knkdg ...slalu)...smua bdak dlm sk sapa x knai dya..n..sapa yg dya x knai.....haha......otak mereng skit.....hehe......

serious aa aku ckap ...aku syok kwn nagn ampa.....kmi 4 start rapat sjak f2......

waktu kami smbg...
aku pnah ckap"h…

:0...mngant0kny@.....

Image
salam....hmmm ari ni aku nak story ampa smua psai mngantok.....atwpown dlam bhasa omputihnya sleepy...

aku nih jnis ska tdoq dlam klas time cikgu tgh ngajaq.....time ckgu x dak cergaih jaaa.....mluat....siap bleh berglak ketawa dgan riang ria lg....tp bla ckg msok ja automatik....howwww....... :0....ngantoknya.....


time tu ayaq mata nih dah brjujuran turun jaaa.....pastu dok kja amek sapu tngan lap mata......ckgu dok usha plik da....ish bdak nih nangeh kaaa......aku ajaq cta sdih ka......haha.....

time tu feeling mngantok tu akn brtmbah kuat kalau hujan lak kan......

pergh best gla kalu tdoq time ujan...aman jaa...nyaman jaaa.....tmbh2 kalu x dak sapa nak kacaw lak....lg best.....
time tu la terbayang katil yg empuk......kalaulah dsediakan setiap sorg katil kat blakang klas ......hmmm empuk plak tuuu....aku org first serbu.....haha.....



tp kalu dpat tilam nipis pown jd laa......lena nyenyak gak......


(bestnya dya tdoq....huhu)
then bla dah hbis dah brangan2 tu....hmm dya start dah aaa n…

ragaM manuSia......

salam....
dalam dunia nih plbagai ragam manusia dpat kita tgk......ada yg sombong trlbih ,ada yg ska snyum,ada yg mulut banyak n bnyak lg laa......hmm klmarin rasa cam annoying gla.....jmpak org2 yg agk sewel ......

cita dia .... aku ngan family aku (tnpa tirah n k.na)...p la kluaq bli kain nak wat baju.....sbnaqnya lama dah nak kluaq p....tp abh kja tunda jaaa.....so klmarin lpas mak dsak gak..kami pown kluaq aaa.....sbab nnt kalu lmbat org dah x nak amik tmpahan.....

so kluaq laaa p satu kdai kain nih.....
cita kdai kain 1 : pkrja dya masyaallah pnya rmai....customer x bnyak tera man pown.....so yg brlbih-lbihan tu ...dok la mlpak ...smbang,hingaq dah  x hrau dah planggan yg ada.....pak aku kta aaa" tu aaa mlayu kalu kja ska dok mlpak bla bangsa nak maju"(bkan niat nak condemn bangsa sndiri tp knyataan yg msti dtrima.....)
then ayh aku brmrah hati sroh la bli lagi satu pasang kain....aku p la survey ...kain kaler x mnarik hati lansong....
so mak aku ajk p kdai kain lain  …

friends...huuu

you say there is no secret between us...but now you lie....
you say i am part of your life...but now you lie.....
you say you want to share everything with me...but now you lie....
you say you want to tell me everything but now you lie.....

what that  happen in my life and what i know i tell you because you say there is no secret between us...
what that  i had, i feel like i wanna share with you  because i feel you are my best friend...

but now what have you been doing to our friendship....
i feel like it's going ruin.....

and now you did not care about me and you want me to care bout you...
but i feel starting from now...i don't want to know anything bout your life...

you make me fed up,sad and dishearted with your behaviour.....
and starting from this moment ...i'm sorry if i did not ask your health or talk to you bcause you make me feel sick of you.....

truely from your ex best friend.....

asnida.....

dah kluaQ....

Image
salam....apa habaq smua....????shat????

aku shat ja.....(perlu ka ang bgtaw).....haha....
hmm aku dah kluaq asrama ...dah kalau x slap aku dah 2 minggu....aku kluaq atas sbab tertentu.....:
1-katil yg aku ddk dah nak reput....hah....x pasai2 nnt tdoq mlam bla2....aku jtoh katil...kalu bdan kcik x pa...nih bdan bsaq......haha......

2-kwan.....sakit ati ngan kwan......pdih weyh....msti ampa smua taw kan cam na rasa skit ati......yg nih amat pdih......bkan takat sorang tp berorang2......huh.....

3-tusyen....x pnah2 wktu f1-f3 dpat fail....msok2 f4 tros fail....trok kowt doe.....so aku rasa better aku p tsyen......utk improvekan aku pnya add math.....

tp pa2 pown aku still rindu ngan khidupan asrama ,kwan2 kat asrama......thank u sbab ampa maw jd kwan aku......n jgn la kta kat aku kalau aku x tgoq ampa....bkan aku blagak tp aku bzy.....ampa pown x kan x pham.....ampa pon sama gak kan ...bzy......so kta smua nih bzy...tp still aku nak kta smua keep in touch....


*bdak asrama 4SN3.....haha...…

masaKan Mak ....

Image
salam....fuh lama gla x update blog...sbbnya broadband x leh pkai....dah abh x p bayaq....bla p byaq tros sim dah luput tarikh ....so kna wat sim bru...tu yg baru bleh berblog, berpesbuk,dan berutube....hehe...

ok....sapa x pnah mkan masakan mak sndiri.....msti pnah kan....bohong aa kalau x pnah......bohong sangat.....

emmm sapa nak kata kat sini yg masakan mak dya x sdap.....x dak kan....sbab maskan mak kita ataupun yg kta pangge umi,mama,mummy,or ibu tu msti at least satu sdap n mmikat hati n sanubari yg tgh klaparan.....haha

emm ari ni aku nak cta psai masakan mak aku...puan khoriyah bt othman.....


bkan nak up mak sndiri...tp mmg nak up pown....at least aku ada mak yg snggop jaga aku dri aku kcik smpai la gmok cam ni.....haha.....
mak...bnda apa la yg dya msak x sdap....smua sdap aih.....
nak djdikan cta ada la satu ari bla aku blik p asrama....aku bwak la karipap.....karipap sgra... x pnah2 mak bli kariap sgra yg spermarket pnya ....slalu wat sndiri...tp ari tu beliau  pnya la x smpa…