Hala Tujuku..KMPP

assalamualaikum...dah sebulan jgak la aku tak update...
diri nih tak sibuk pon...saja malas... -____-

hmm hari tu aku ada dpat offer sambung asasi kat kolej mara kuala nerang under UniKL...asasi sains dan teknologi...dpat pinjaman mara...tapi abah mcam tak bagi pi..sroh tunggu matrik dulu..

so tunggu punya tunggu..+___+ aku pon check dan aku dapat... :D syukur alhamdulillah...dan tempat tu dekat ja..setengah jam dah sampai...



tapi kawan-kawan semua dpat jauh2..kna "campak"sampai ke johor nuh...just ada bbrapa org ja yg dpat area utara...aku kan dpat matrik penang...dan aku taw baru sorang yg sama tempat dengan aku..yg lain semua kedah,johor,pahang,perlis...adoii sedih...

tapi dah nak belajaq ..so kena pi la...abah pon macam seronok ja aku dpat sana...sanggop mintak kerja syif petang sebab nak urus hal matrik aku..dan aku rasa kalau aku dapat U untuk asasi or diploma ,aku tak pi KOT.

tadi aku siap buat blog walking lagi ...blog2 ex students KMPP...dan nasib ada kak athirah,anak cikgu maimunah(cikgu tusyen bio)

tanya macam-macam  la...

1.satu bilik berapa org?? 4 orang
2.best tak kat sana?? best gila...pensyarah semua best..kawan2 pon best...tapi kena pandai pilih la...takot nnt culture shock... *doakan aku berada di landasan yg betul..amin 
3.orientasi terok tak?? tak terok..tak dak la ragging...outdoor and indoor sama rata...nnt hari ke tiga or empat orientasi depa dah bawak kita msuk kelas..cuma yg terok waktu tu kena bangun awal..berebut bilik ayaq...tapi nanti lepas seminggu ok la..
4.hari pendaftaran macam mana??bilik??depa dah tetap or macam mana?? bilik depa dah tetap..blok pon dah tetap..pi waktu awal pagi..
5.modul mcam mana?? modul depa dah tetap..boleh tukaq waktu orientasi...lpas tu tak leh dah... *so fikir elok2 kawan2...
6.cuti macam mana??balik 2 minggu sekali or sebulan sekali?? balik ikut suka ...tiap2 minggu boleh balik..

hehe..tulah soalan yg aku tanya...dan jawapan yg kak athirah jawab..trima kasih kak.. :D

huhu..banyak barang nak kena beli kot..baju kurung nak kena buat...nak pi beli setem hasil lg...nak sah borang...

aku rasa pilihan aku dah tepat.insyaAllah ...ramai ja yg masuk matrik boleh berjaya..jiran aku dulu students KMPP aa..skrg dah jd doktor dah..
ya aku taw semua bergantung pada usaha kita..kalau tak dak usaha tak ke mana jgak..tambah2 skrg pelajaran pon dah makin susah...

dan aku jgak still dalam dilema..whether nak ambik fizik or tak untuk matrik nih...huarghhh..!!
bukan apa...kadang aku belajaq fizik bukan aku paham pon.. *sori cikgu ...hehehe...

tapi org cakap kalau nak ambik farmasi kena ada fizik jgak...so maknanya kena ambik jgak la...huhuhu...nnt la aku pikiaq lain...

lpas matrik kalau nak U yg kita nak kena dpat 3.7 and above..kalau tak terima la course apa yg org bagi..

and one more...kawan2 yg dapat JOHOR nuh semua pakat nak tunggu U...emm aku bukan tak maw tunggu tapi dpat matrik penang  nih pon dah ok kot..
kalau aku dpat 10 A logik la jugak aku nak tunggu U...nih 7A..matrik dah ok kot..
mak pon cakap macam tu  "emm dok ikot kawan pasai pa..depa tak pa la straight A...matrik pon tak pa haih..."

dan ada jugak kawan2 yg dapat form 6.. aliran kemanusiaan ada..sains ada...

so akhir kata... *mcam poyo plak  :3

all the best utk diri sendiri ,kawan2 rapat,kawan sekolah rendah,menengah...hampa nak pi U ka ,matrik ka,form 6 ka...tu terpulang pada kehendak masing2...apa2 pon..study hard and study smart... :D sama2 kita doakan kejayaan kita bersama :)

*utk FATIN LIYANA ...aku akan rindu hg..:'(..tak dak sapa dah aku nak curah feeling gila aku nih...hg dah nak pi Johor...nnt kita hangout bila hg balik cuti...selalulah contact aku...

dan tak lupa utk AIMI AMALINA ASWANI and NUR SYAUQINA.. even hampa still dok dalam kedah dan cheq akn ke luar negeri (penang ja pon) keep in touch lah selalu...aku akan rindu hampa...kita dah tak dok sekali dah...

dan utk NURZAYANI NABILAH aku pon tak sure hg nak pi or tak pahang..tapi nasihat aku hg pi la wei..:)..nnt jgan lupa aku...

YG PASTINYA AKU AKAN RINDU SEMUA KAWAN2 AKU......
*feeling macam nak pi luar negara...
:')
salam :) asnida















Comments

Popular posts from this blog

Tanggungjawab dan Pengalaman

Rasa

Kenapa pilih biologi ??