pengguna jalanraya baharu :)

assalamualaikum....
hola hola holi...cikebum cikebum ...hahahaha

hari ni senang hati....:D

sbbnya...pada 19 mac 2013 saya dengan rasminya telah menjadi pengguna jalanraya yg halalan toyyiba...:D
bkannya nak kata sblum nih bawak secara haram tapi lpas nih p.cik polis tak leh kata pa dah la ....hahahaha....

tapi yg lulus tu kereta ja la...moto malas nak pi latihan so L ja la...tapi ok pa L pon dah boleh bawak dah....cuma tak leh nak bawak org ja la...ok tak pa kalau gamak teringin nak naik kenderaan ngan aku...jom kita naik kereta.....hahaha *bajet hot sentap... :P

tiba-tiba tangan rasa gatai plak nak tulis apa jadi kat test tadi..hahahaha...

hari indahku bermula dengan pi pejabat bayaq duit bg perabeh.. *duit keluaq woiiiii....
pastu pi la menunggu bawah bumbung kat tepi bukit tu mcam org bodo...nseb ada dayah ada gak la org nak aku ajak bersembang...
sroh mai sebelum pukoi 8.30 pg ...tgok2 pukoi 9 lebih pon tak start lg..masalahnya pegawai jpj tak cukop ...depa nak kena tunggu jpj dri alor setar...emm tak pa lah apa masalah pon...

pangge nama ,amik nombor,and menunggu lg....nseb kena sesi 1 ...tak la aku nak tercongok tunggu smpai pukoi 6 petang stg ....

tak lama pas tu no dipanggil...pi buat bukit....fuhhhh getaq gila kot....time tu btoi la mcam athiff ckap molekul2 dlam perut reja bergerak dan rasa cam nak terkentut ...hahahaha..... *tapi aku tak dak la lepas...malu woiiii
 pastu p.cik azahari aka cikgu  boleh dok mai tepi kereta pulak... "ok asnida anda ingat apa yg kita buat latihan kelmarin...insya allah anda boleh buat...." yg aku pelik tu p.cik sepatotnya jaga parking ..haihh dya gagah mai kat bukit tu....dah la aku getaq tgok dya...

selawat banyak-banyak ...mintak Allah permudah urusan ...dan aku pon dgn tenang angkat klas ...enjin mati pulak.... fuhh time tu mmg berpeloh gila...
ok hidup enjin...dan aku mula angkat clas tekan minyak...naik la bkit....dah settle smua pi kat ketua jpj situ nak pi sign borang...kat situ kena marah sedaih "nak bawak lari borang pi mana !!!!!..kan saya dah bgtaw sign ja...awat tak dengaq ka saya bg taklimat tadi " huaa.....sanggop p.cik memarahi saya....x pa,x pa .....

hati ini dengan tegar turun bukit pi kat tempat parking..tunggu no dipanggil pi kat kereta.... emm jumpak p.cik azahari lg...dya mai kat tmpat parking plak..tapi dya mmg kena jaga situ pon..waktu nak buat parking tu dah angkat klas nak reverse ...enjin keja mati ja.3,4 kali jgak la..pastu p.cik wat bahasa isyarat awat kereta tak jalan lg..aku ingat kereta rosak...rupanya  HANDBREK TAK BWAK TURUN ...BAGOS ASNIDA BAGOS SANGAT ...hahahahaha.....naseb parking ngan 3 penjuru lepas ..tak pi langgar divider semua..kalau tak kena mengulang la aku..melayang pulak rm 90....

wuhuu bahagian 2 siap....pi tunggu nak wat bahagian 3 plak...kita nak bawak jpj pi jalan-jalan naik kereta kancil "comei" tu....

dah no dipangge masok kereta wat 5 persiapan smua....ok jalan...."ok nah asnida anda speed ke 80...." coiiii tak dak pasai aku nak tekan minyak smpai 80...belajaq pon takat 60 ja...nak speed 80 boleh..tapi depa kata jpj ni trick ja....nak tgok kita....ramai kot yg terkena...aku asnida razak tak akan sesekali terpengaruh dgn trick murahan tu...hahahahahahahaha......
pastu dah dok dalam driving school tu kan ada garisan putih nak kena berhenti ..aku pon ok la berhenti..pastu nak jalan aku dgn konfiden pakai gear 2..bagos asnida..org ppakai gear 1 la weiii ....pastu nak pi kat tempat tamat tu signal tak bg...dengan konfiden ja item yg dah sedia right tu jpj tu pangkah kat "menggunakan gear mengikut kelajuan " dengan " memberikan isyarat dengan sempurna" maka dengan itu markah bahagian 3 aku 16/20 ja...atas pagaq lulus.... ok la tu kan..lulus jgak....hehehehe...
so tamatlah kisah hari test jpj ku bersama dengan p.cik jpj...hahahaha....
boring tak cita aku.. hahaha... * kesah...

dan akhir sekali terima kasih diucapkan kat pak cik azahari yg sudi ajaq saya dari kelas pertama...sampai kelas jam yg ke 11 terakhir tu..terima kasih cikgu..jasamu dikenang...dan tak lupa jgak kat cikgu suhaimi(cikgu teori) dan cikgu memandu utk 1 kelas saja... :)
dan yg paling penting syukur alhamdulillah....syukur pada Allah....bagi rezeki kat hambamu yg kerdil ni utk lulus JPJ kereta ..:)
ok lah...mesti ampa dah menyampah gila baca post aku yg entah hapa-hapa nih..izinkan hamba mengundur diri....assalamualaikum

* p/s : mintak jasa baik hampa...tolong doakan aku dpat result cemerlang utk spm yg aku akan dapat khamis nih.... insya allah.. terima kasih hampa-hampa.. :)

asnida :)










Comments

Popular posts from this blog

Tanggungjawab dan Pengalaman

Rasa

Kenapa pilih biologi ??