SPM results!!!!!!

assalamualaikum...

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah....syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah dan kurniaNya aku dpat jgak capai target utk SPM aku...

ucapan terima kasih tak terhingga kat mak abah sebab selalu mendoakan kejayaan anak-anak...
terima kasih jugak kat adik beradik(kak na,tirah adik tilah) sebab doakan aku jgak...dan jgak kat family besaq yg ada bg moral support..

yahhh dan tak lupa kat cikgu-cikgu dari aku tabika sampai ke sekolah menengah (TBK Sg Jagong yg mana cikgunya merangkap mak aku,SK Taman Ria,SMK Ibrahim) dari aku tak reti baca dan mengira sampai dah dpat result SPM yg bg aku terbaik dah nih..alhamdulillah...
and thanks jgak2 kat hampa-hampa aka merangkap kawan-kawan yang sama-sama kita berdoa semoga result kita cemerlang..

semua mesti tertanya jgak lah kan "dpat berapa A????"
"alhamdulillah aku dpat 7A3B".....or nak aku spesifikkan....

MATEMATIK,P.AKAUN---> A+
BM,BI,PAI ---> A
SEJARAH,MATEMATIK TAMBAHAN---> A-
BIOLOGY---> B+
PHYSICS,CHEMISTRY---> B

so this is my result for spm *amboi ckap omputih mntang2 GCE 0-LEVEL hahahaahaha

huhuhu...tapi serious woo sebelum nak dpat result tu pon getaq abeh...sehari sebelum tu aku berkurung ja dok dlam bilik..dan ada dua tiga kali nangis.. *maluuu...--_____--

tapi aku dah agak mmg Bio ngan Fizik aku B sebab ....hahahaha...aku tak baca buku.. :P....
chemis plak khatam buku sakan sngat...last2 B...Bio yg tak brapa nak baca tu bleh pi B+...huhuhu...rezeki...

kalau nak pikiaq balik takot kot kalau tak dpat result elok...pastu tak kan nak sambong study kat sekolah lg...huh tak maw aku..nak kena pakai baju sekolah pulak... lgpon STPM payah sikit...
aku berdoa ada la rezeki matrik ka kat aku....ataupun lg baik asasi...

tapi belajaq mana-mana pon payah sebenarnya...semua nak usaha,struggle...dan akhir sekali after dah berusaha,kita hanya perlu berserah,bertawakal dan berdoa ja semoga usaha kita membuahkan hasil yg baik serta  cemerlang,gemilang dan terbilang :)   insyaAllah...

waktu dpat result nih on twitter berduyon2 la orang tweet "gagal SPM x semestinya gagal dalam hidup" yup aku setuju benda tu tapi     *ada tapi jugak haishhh
tapi kan SPM ni bagi aku ibarat satu permulaan...insyaAllah permulaan yg baik pengakhirannya juga baik... :)

tapi kalau rezeki takat tu ja redha ja lah.....so untuk kawan-kawan yg dpat 2 or 3 or 4 A tu tak yah sedih2..insyaAllah ada rezeki lain untuk hampa ..mana kita nak taw....

tapi aku teringat satu comment kawan aku kat FB "emm kalau dah SPM tak berguna dan tak menjamin masa depan..bakaq slip tu..dan kita tgok U mana nak ambik kalau tak dak slip SPM'..amboiii marah nampak kawan..hehehehe...rilek...rilek..cool weyhhh

dan akhir sekali tahniah untuk kawan -kawan aku yg dpat 9A,10 A ...:) i'm happy for you all guys.. :D

assalamualaikum :D

asnida :)

















Comments

  1. Tahniah! :D minta Universiti mana?

    ReplyDelete
  2. thank u :D mintak asasi kat UIA,pastu ada la mintak UITM ...matrik pon ada mintak gak... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tanggungjawab dan Pengalaman

Rasa

Kenapa pilih biologi ??